Hoe schrijf je een goed verhaal

Gratis masterclass: Hoe schrijf je een goed verhaal?

Tijdens onze gratis masterclass delen we een schema dat op elk verhaal geplakt kan worden. Volgt jouw verhaal deze structuur, dan houd je je lezers vast tot het bittere eind.

De masterclass vindt plaats op donderdag 27 juni, 18 juli en 8 augustus, van 20u tot 21u. Schrijf je in via onderstaand formulier, en je ontvangt de dag zelf een link naar de workshop.

Wie geeft de masterclass?

Zoë de Goede leeft nu al meer dan tien jaar voor en door de pen. Ze volgde de richting proza & poëzie aan de Schrijvervakschool van Amsterdam, werkte als journalist voor National Geographic, De Volkskrant, het AD, Zoom Magazine en talloze anderen. Ook als copywriter schreef ze verhalen die bedrijven tot leven brachten.

Want dat is wat verhalen doen. Ze blazen leven in wat eerder stilstond. Ze brengen een einde aan de chaos. In de echte wereld bestaat toeval, is alles arbitrair. Verhalen volgen de wetten van oorzaak en gevolg. Dat maakt ze soms echter dan ons dagdagelijkse leven. Maar ook ons dagdagelijkse leven is een verhaal. Slechts zij die echt kijken, kunnen het zien. 

Tijdens de masterclass leer je...

  • Waar en wanneer je motorisch moment plaatsvindt.
  • De gemoedstoestand van je personage in een curve beschrijven.
  • Wat de functie van 'het doel' is.
  • Waar je verhaal begint en eindigt.
  • & Je krijgt een cadeautje van De Schrijfschool!

Data

27 juni, 18 juli en 8 augustus

Prijs

€0

Dag en tijd

Donderdag, 20u tot 21u

Locatie

Het wereldwijde web